Stichting Salamo

STICHTING SALAMO

Biedt humanitaire hulp aan de armsten in Macedonië

Over Macedonië

Veel Macedoniërs gaan gebukt onder de  armoede met name in de dorpen.

Inmiddels is Macedonië de armste land van Oost -Europa.

Dit ten gevolgen van de burgeroorlog in 1991-1995 en de  politieke & economische crisis tot op heden.

Des tijds was Macedonië een deelrepubliek van Joegoslavië, nu inmiddels zelfstandig sinds 1991.

In 2004 diende Macedonië een aanvraag in om toe te treden tot de Europese Unie.

In 2005 gaf de Europese Commissie een positief advies, maar een datum voor het beginnen met onderhandelen werd nog niet                                                                  gegeven.

Macedonië is ook bekend onder de naam FYROM (Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië)

34%van de gehele bevolking  is werkloos, oftewel 1 op de 3 is werkloos alhoewel de aarde vruchtbaar is en het land prachtig is met                                                          een mooie landschap.

Zij die wel een inkomen hebben is de gemiddelde maand salaris 150 euro  en de pensioen is gemiddeld 100 euro per maand in het                                                             Zuid-Oost van het land.

Terwijl de levens onderhoudskosten soort gelijke zijn zoals hier  in Nederland  en sommige producten die ingevoerd worden zelfs                                                             duurder zijn!

Er zijn rond de 2.1 miljoen inwoners in het land met een oppervlakte 25.333 vierkante kilometer en daarmee is het land ongeveer 3/4                                                      zo groot als  Nederland.

67% van de bevolking is Orthodox-Christen, 30%van de bevolking is Soennitisch Moslim, 3%van de bevolking is Katholiek,                                                                         Evangelist, Jehova of  zijn Atheïsten.

U kunt ons ook volgen op Facebook!           Ook zijn wij te vinden op Youtube!

Klik hier en u kunt ons ook op Facebook volgen.         Klik hier en u kunt ons ook op Youtube volgen.