Stichting Salamo

STICHTING SALAMO

Biedt humanitaire hulp aan de armsten in Macedonië

Activiteiten van Stichting Salamo

De activiteiten van de stichting in Nederland (Vlaardingen) is voornamelijk het presenteren van de stichting en de nood van de hulpbehoeftige in                            Macedonië.

De stichting heeft haar zetel in Vlaardingen en word ook door de Gemeente Vlaardingen ondersteund door Servicepunt vrijwilligers.

Ook is er er een samenwerking met de Andere Markt, Vele Vlaardinger Een Huis en andere soortgelijke organisaties.

Meerdere keren per jaar neemt de stichting deelname aan de Vlaardingse activiteiten.

De (maatschappelijke-stage) vrijwilligers zijn voornamelijk Vlaardingers.

Samen met de (vaste) vrijwilligers word er ook geflyerd, de humanitaire hulp opgehaald en gesorteerd in de container van de stichting.

Ook worden andere stichtingen, scholen, kerken, bedrijven benaderd voor een samenwerking om samen de armoede in Macedonië te                                                 bestrijden.

De activiteiten in Macedonië zijn voornamelijk:

Het gratis uitdelen van alle verzamelde hulpgoederen (zie lijst kledinginzameling). Iedere keer wanneer de vrachtwagen vol is vertrekken wij                                  weer naar Macedonië

Het  gratis uitdelen van voedselpakketten, brandhout, ook worden medische kosten betaald (van de gedoneerde giften).

Ook worden kleine projecten opgericht  van de gedoneerde giften, sommigen worden eenmalig geholpen, anderen periodiek afhankelijk van                                    hun nood.

Stichting Salamo is namelijk de enige stichting die vanuit Vlaardingen (Zuid-Holland) en zelfs vanuit heel Nederland naar de Macedonische                                        bevolking om ziet in Zuid-Oost Macedononië. Wij zijn dus de enige hulporganisatie die daar actief is.

De stichting is uniek!!

Stichting Salamo is namelijk de enige stichting die vanuit Vlaardingen (Zuid-Holland) en zelfs vanuit heel Nederland naar de Macedonische                                         bevolking om ziet in Zuid-Oost Macedonië. Wij zijn dus de enige hulporganisatie die daar actief is.