info@makpremium.com

Over Macedonië

Biedt humanitaire hulp aan mensen in nood!

Veel Macedoniërs gaan gebukt onder de armoede met name in de dorpen, inmiddels is het land ook de armste land van Oost-Europa. Dit ten gevolgen van de burgeroorlog in 1991-1995 en de politieke en economische crisis tot op heden. Des tijds was Macedonië een deelrepubliek van Joegoslavië,nu inmiddels zelfstandig sinds 1991. 
In 2004 diende Macedonië een aanvraag in om toe te treden tot de Europese Unie. In 2005 gaf de Europese Commissie een positief advies, maar een datum voor het beginnen met onderhandelen werd nog niet gegeven. Macedonië is ook bekend onder de naam FYROM (voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië). 
34% van de gehele bevolking is werkeloos, oftewel 1 op de 3 is werkeloos, dit terwijl de aarde vruchtbaar is en het land een prachtige landschap heeft.Zij die wel een inkomen hebben is de gemiddelde maand salaris 150 euro en de pensioen is geschat op gemiddeld 100 euro per maand. Terwijl de levens onderhoudskosten soort gelijke zijn zoals hier in Nederland en sommige producten die ingevoerd worden soms wel duurder zijn! 
Er zijn rond de 2.1 miljoen inwoners in het land met een oppervlakte van 25.333 vierkante kilometer en daarmee is het land ongeveer 3/4 zo groot als Nederland. 
67% van de bevolking is Orthodox-christen, 30% van de bevolking is Soennitisch moslim, 3% van de bevolking is Katholiek, Evangelist, Jehova of zijn Atheïsten.